Novosti Zagorje

Gastro Zagorje – upoznajte ovaj čarobni dio svijeta uz pomoć mobilne aplikacije

gastro_zagorje_mobilna_aplikacija

Zagorska je kuhinja uvijek nanovo inspirativna, a istodobno uvijek vezana za uporabu tradicionalnih namirnica koje su se uspjele sačuvati u proizvodnji vrijednih zagorskih poljoprivrednika.

Kroz te bi se riječi mogla sažeti filozofija gastronomije Zagorja: uzmi ono najbolje što ti priroda pruža, kvalitetne ekološke proizvode s pitomih brežuljaka, poštuj tradiciju i stare recepte, pretvori ih u moderne kreacije i na kraju sve začini kapljicom vrhunskih zagorskih vina, koja se posljednjih godina smještaju u sam vrh eno ponude Hrvatske, a i izvan nje.

Ako biste tražili mjesto za odmor primjeren čovjeku, mimo industrijskih i urbanih sklopova svijeta u kojem živimo, zacijelo biste među mnogima odabrali Zagorje, turističko odredište prepoznatljvog naziva Bajka na dlanu.

Oaza je to sačuvane prirode, zelenila, čistoga zraka, blagih i zdravlju ljekovitih voda s naglaskom na tradiciju i enogastronomiju.

Sa svojim prirodnim, povijesnim, kulturnim i ljudskim potencijalima i bogatstvima ova regija može uspješno konkurirati na zahtjevnome turističkom tržištu.

Ovo sve je tek mali uvod, a puno više informacija o gastro i turističkoj ponudi pruža mobilna palikacija Gastro Zagorje.

Aplikaciju za iPhone možete skinuti na ovom linku

Verzija za Android dostupna je na ovom linku.

Leave a Comment